HAE

Heinäkuun lopulla olin saavuttanut edellisen suuren tavoitteeni, mikä ei kyllä mitenkään liittynyt rahaan, mutta koska sen saavutin, aloin pohtimaan seuraavaa sopivan haastavaa juttua. Päätin, että tällä kertaa asettaisin tavoitteen, joka liittyisi jollain tavalla vaurastumiseen.

Aikani mietittyäni hyvää tavoitetta, jonka tulisi olla mitattava ja jolla pitäisi olla tietty loppumispäivämäärä, päätin, että kehitän itselleni säästötavoitteen. Pohdin, että vuosi voisi olla hyvä aika, sen verran jaksaa hyvin säästellä ja koska aikaa on niinkin paljon, niin summa pääsee kasvamaan ihan varteenotettavaksi.

Summaa valitessani lähdin ajatuksesta, että koska olin edellisessä kuussa saanut haaveilemani vakityöpaikan, niin tuloni tulisivat olemaan noin 2000 euroa kuukaudessa bruttona, sekä lisät päälle. Minun veroprosentillani se tekee noin 1900-2300 euroa kuussa nettona, kun teen paljon öitä ja viikonloppuja ja joka toinen kuukausi saan kolmen viikon lisät ja joka toinen kuukausi tilille tippuu lisät kuudelta viikolta. Menoiksi laskin pyöreästi 920 euroa asumiseen ja noin 150 euroa muuhun. Eli menoja tulisi ainakin 1070 euroa. Pyöristelin sen ylöspäin lähimpään sataseen ja laskin, että kuussa pitäisi jäädä säästöön noin 800 euroa jos oikein kituuttelisi. Vuodessa se tekisi 12 x 800 = 9 600 euroa.

Ja siitähän se ajatus sitten lähtikin, että kymppitonni olisi juuri sopivan pyöreä summa säästettäväksi vuodessa. Rahat laitan ASP-tilille, jonka avasin vihdoin 30-vuotiaana. Minulla oli jo kaksi tuhatta euroa säästöjä, jotka siirsin välittömästi kerryttämään korkoa ASPille. Eli 31.7.2022 ASP-tilini saldo tulee olemaan 12 000 euroa. Kahden vuoden säästötavoitteeni sinne on vähintään 20 000 euroa, joten kun saavutan nykyisen välitavoitteen, olen reilusti yli puolen välin varsinaisesta tavoitteestani, ja se ajatus lämmittää mieltäni mukavasti.

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*