HAE

Koska aloittelin elokuun alussa tämän kymppitonnin säästöprojektin, aloin TIETENKIN pitämään exceliä säästölähteistäni. Kirjaan siis taulukkoon aina mistä lähteestä säästöni tulevat. Suunnitelmissani on tällä hetkellä laittaa säästöni kahdeksaan eri kategoriaan ja tehdä niistä sitten kaunis piirakkakaavio, johon lisään prosenttiosuudetkin. Kategorioita saattaa tulla lisää matkan varrella, mutta näillä seuraavilla luulen pääseväni hyvään alkuun:

  1. Palkka, eli kuinka monta euroa olen laittanut säästöön kuukauden aikana nettopalkastani.
  2. S-bonukset, eli kuinka paljon olemme kuukauden aikana saaneet bonuksia.
  3. Pullot, eli kuinka paljon olen tienannut viemällä pulloja kauppaan. Sekä ihan omia, että kerättyjä.
  4. Velka, eli kuinka suurella summalla ystäväni ovat maksaneet velkojaan minulle.
  5. Lapsenvahti, eli kuinka monta euroa olen tienannut toimiessani lapsenvahtina.
  6. Pyöristys, eli kuinka paljon olen saanut nipistettyä senttejä omalta tililtäni, sekä taloustililtämme.
  7. Kirpputori, eli kuinka paljon olen tienannut myymällä käytettyjä vaatteita ja tavaroita.
  8. Käsityöt, eli kuinka paljon olen tienannut myymällä käsitöitäni.

Nyt siis olisi tarkoitus katsella taaksepäin niinkin kauas, kuin elokuuhun 2021. Elokuussa siirsin entisiäkin S-bonuksia omaan säästööni, eli summa on sen takia suurempi kuin mitä se tulee olemaan jatkossa. Pullojakin vein kauppaan monen kuukauden edestä, kun niitä oli hieman kertynyt nurkkiin, eli tulevina kuukausina en tule pääsemään noin hienoon tulokseen niidenkään osalta. Ystäväni lyhensi velkaansa sadalla eurolla, mikä oli tosi kiva juttu, ja boostasi hienosti ensimmäistä säästökuukautta. Elokuussa sain lisät kuudelta viikolta, joten säästöön kilahti palkastakin mukavan suuri summa. Pyöristyksiä kertyi huimat 48,33 euroa, mikä johtuu siitä, että pyöristelin kerralla kaikki tilit lähimpään kymmeneen euroon, jotta listalla olisi mahdollisimman kauniita lukuja jatkossa. Tulevina kuukausina tämä kategoria tulee jäämään maksimissaan viiteentoista euroon, koska jatkossa ei ole tarvetta pyöristellä kuin kahden tilin summia. Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen ensimmäisen säästökuukauden tulokseen, tästä on hyvä jatkaa kohti päämäärää!

Elokuun säästöt kategorioittain:

S-bonukset17,14
Pyöristys 48,33
Palkasta1217,62
Pullot47,95
Velka100
Yhteensä1431,04

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*