HAE

Meillä on mieheni kanssa melkolailla samankokoiset tulot. Molempien palkka on noin 1900-2300 euroa bruttona kuukaudessa. Tästä syystä olemme jakaneet menomme hyvin yksinkertaisesti ja niin, että se sopii meille. En siis lähde neuvomaan ketään tekemään niin kuin me, vaan kerron vain kuinka meidän perheessämme tehdään.

Minä hoidan taloutemme kuukausittaisia menoja seuraavalla tavalla:

  • 922 euroa vuokraan, sisältäen vesimaksun, autopaikan, sekä saunavuoron
  • 69 euroa omaan kuntosalimaksuun
  • 30 euroa hyväntekeväisyyteen
  • max. 16,99 euroa Storytel-tilaukseen
  • 45 euroa sijoituksiin

Näiden lisäksi maksan oman bussikorttini kerran vuodessa, mihin menee noin 360 euroa. Ostan myös omat vaatteeni, meikit, sekä kaikki muut “omat” kulutustavarat. Ja kaiken muun pyrin laittamaan säästöön ASP-tilillemme.

Puolisoni vastuulla on hoitaa seuraavat menot:

  • 700 euroa kuukaudessa yhteiselle ruokatilille
  • Suoratoistopalvelut
  • Puhelinlaskut ja netti
  • Vakuutukset
  • Osa bensoista, osa maksetaan ruokatililtä

Näiden lisäksi hän maksaa oman bussikorttinsa, vaatteensa, sekä kulutustavaransa, sekä kaiken muunkin omaan käyttöönsä tulevan.

Lapseni hankinnoista vastaamme yhdessä. En ajattele lapsilisää ja elatustukea tulona meille, vaan ne käytetään ainoastaan lapsen asioihin, joten en niitä lähde availemaan sen enempää näissä postauksissani, koska ne ovat ns. hänen tuloaan, ei minun.

Puolisoni rahankäyttöön en puutu ollenkaan. Hän tekee rahoillaan mitä haluaa ja minä teen omillani mitä haluan. Niin kauan kuin meillä on katto pään päällä ja jääkaapissa ruokaa, sekä ehjät säänmukaiset vaatteet, niin asiat saavat olla näin.

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*