HAE

En ole oikeastaan jouluihminen. Koristelen kotiani melko vähän, ehkä kokemani kotihäpeän vuoksi. Tuntuu, että ei kodista saa kaunista, vaikka kuinka koristelisi. Emme siis omista joulukoristeitakaan kovin paljon. Eikä minulla ole minkäänlaista inspiraatiota lähteä ostamaan yhtään enempää. Kyntteliköt, muutama valoköynnös, sekä erilaiset figuurit löytävät luultavasti paikkansa tänäkin vuonna. Sen lisäksi voisin muutaman punaisen liinan laittaa tasoille, mikäli saan ne raivattua ensin tyhjiksi. Ja saanhan minä, kunhan laitan tuulemaan!

Rakastan sitä, kun pääsemme viettämään sukujoulua puolisoni perheen luokse. Suku kokoontuu ihanaan vanhaan rintamamiestaloon syömään ja viettämään aikaa. Talon emännän sisustustyyli on romanttinen ja rauhallinen. Mitään ei ole liikaa, mutta kuitenkin tarpeeksi. Joulukoristeita on sopivasti ja ne sopivat täydellisesti muun sisustuksen tyyliin. Sellaisessa ympäristössä sielu lepää ja toivoisinkin, että olisin edes puoliksi yhtä esteettinen ihminen kuin emäntämme.

Suvun yhteiseen jouluun menee tietenkin jonkin verran rahaa. Olenkin puolisoni antamista ruokarahoista pistänyt jonkin verran sivuun syksyn mittaan, jotta joulu ei söisi turhan suurta lovea joulukuun budjettiin. Silloin on mukavampi aloittaa uutta vuottakin, kun on tilit plussan puolella ja kaapeissa ruokaa.

Joulupöytä

Jokainen perhekunta osallistuu joulupöydän antimien hankintaan omalla tavallaan. Yleensä me, jotka saavumme satojen kilometrien takaa, saamme muilta kauppalistan, jonka mukaan käymme kaupassa matkalla juhlapaikalle. Jouluruokien ja -juomien ostoon olen budjetoinut noin 80 euroa. Perheemme joulupöytä on aina erittäin runsas, eikä ruokalajien määrässä pihistellä. Enkä toisaalta näe pihistelyyn syytäkään. Joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa, eikä ruokaa kuitenkaan koskaan olla jouduttu heittämään pois.

Lahjat

Perheellämme on tapana, että aikuisetkin muistavat lahjoilla toisiaan. Meitä on yhteensä kuusi perhekuntaa. Tyttäreni on ainoa alaikäinen lapsi. Hänen kanssaan samaa sukupolvea on kuitenkin viisi sisarusta, joita kaikkia aiomme muistaa pienellä lahjalla. Olenkin jaotellut lahjansaajat niin, että nämä “lapset” ovat yksi perhekunta, jolloin budjetti jaetaan kuuteen osaan, meidän oma perhekunta jaetaan kahtia, niin että miehelleni ja tyttärelleni on omat osansa. Perhekunnista jokaiselle olen budjetoinut 25 euroa. Tyttäreni lahjoihin aion käyttää maksimissaan 70 euroa ja mieheni lahja saa maksaa 30 euroa. Näiden lisäksi aion muistaa ystäviäni ja heidän lapsiaan noin 50:llä eurolla. Eli lahjoihin menisi siis 300 euroa, mikä kyllä kuulostaa pihin korvaan kamalalta summalta, mutta haluan mielelläni panostaa lahjoihin, enkä halua antaa mitään turhaa krääsää kenellekään ahdistusta tuottamaan.

Matkustus

Matkakilometrejä meille kertyy joulun aikana noin 450. Automme kuluttaa noin 6,1 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä, eli bensiiniä kuluu 27,45 litraa. Pyöristetään se käytännön syistä ja varmuuden vuoksi ylöspäin ja sovitaan, että kulutamme 30 litraa. Bensiinin hinta pyörii siinä 1,8 euron tietämillä, eli budjetoin siihen 54 euroa.

Budjetti

Ruoka80
Lahjat300
Matkustus54
Yhteensä434

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*