HAE

Hallituksen kaavailema pakkorokotuskampanja tulee menemään mönkään niin monella tavalla, etten uskalla edes alkaa ajatella kovin pitkälle. Vastustan pakkorokotuksia. En kuitenkaan ole rokotevastainen. Olen itsekin ottanut kolme rokotetta, ja otan vastakin tehosteita, mikäli niille nähdään olevan tarvetta. Ymmärrän myös heitä, jotka syystä tai toisesta eivät halua rokotteita ottaa. Kunnioitan heidän itsemääräämisoikeuttaan. Jokaisella on oikeus päättää omaa terveyttään koskevista asioista itse.

Mielestäni pakkorokotusten sijaan tehtävät pikatestit ovat parempi vaihtoehto, mutta tuskin sekään tulee kantamaan kovin pitkälle. Se vain sattuu olemaan nykyisistä keinoista se toimivin, jotta saamme pidettyä yhteiskunnan pyörät pyörimässä, etenkin vanhusten hoivan, sekä muun terveydenhuollon osalta.

Meillä ei ole varaa menettää yhtään hoitajaa tällaisten päätösten vuoksi. Kärsimme jo nyt valtavasta hoitajapulasta, jota ei korjata hetkessä. Emme voi kaivaa kuoppaa allamme enää entistä syvemmäksi, koska voi koittaa aika, jolloin emme enää pääse kiipeämään sieltä ylös.

En halua uskoa eläväni yhteiskunnassa, jossa tietty ihmisryhmä voidaan pakottaa luopumaan vapaudestaan päättää omasta kehostaan. Itsemääräämisoikeus on lailla suojattu, ja meidän tulee viimeiseen asti tätä lain kirjainta kunnioittaa ja sen mukaan elää. Jos voimme tämän oikeuden evätä nyt yhdeltä ihmisryhmältä, mitä voimmekaan tehdä jatkossa? Kynnys sortaa muidenkin oikeuksia on selvästi madaltunut, jos otamme tällaisen askeleen.

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*